Αιθέρια έλαια - Οδηγίες Ασφαλούς Χρήσης

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικά, αποτελεσματικά και ιδιαίτερα ευχάριστα στη χρήση τους. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων μπορούν να ωφελήσουν τον καθένα μας. Παρόλα αυτά η χρήση τους απαιτεί σύνεση και προσοχή. Σας προτείνουμε λοιπόν να ακολουθείτε πάντοτε την αναφερόμενη δοσολογία.

 

Οδηγίες Ασφαλούς Χρήσης:


Τα αιθέρια έλαια αποτελούν συμπυκνωμένες πηγές που μπορούν να είναι επικίνδυνες εάν δεν χρησιμοποιηθούν με προσοχή. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, μπορείτε να απολαύσετε με ασφάλεια, τα πλεονεκτήματα της αρωματοθεραπείας.


• Αποφύγετε την άμεση ή έμεση επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση ατυχήματος ξεπλύνετε τα μάτια με άφθονο νερό ή φυτικό έλαιο.


• Τα αιθέρια έλαια δεν χορηγούνται από το στόμα, εκτός εάν ακολουθείτε τις οδηγίες αρωματοθεραπευτή.


• Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται αδιάλυτα στο δέρμα αλλά πρέπει να διαλύονται στον κατάλληλο διαλύτη πριν τη χρήση. Αραιώστε τα ως εξής: για μασάζ σώματος: 30-40 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 100ml φυτικού, για πρόσωπο: 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε 50ml φυτικού. Σε δέρματα ευαίσθητα ή με αλλεργικές αντιδράσεις, συνίσταται το αραιωμένο προϊόν να εφαρμόζεται πρώτα σε μικρή επιφάνεια στο μέσα μέρος του καρπού του χεριού, για έλεγχο πιθανών αντιδράσεων.


• Εάν είστε έγκυος, σε γαλουχία ή ασθενής, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή έναν έμπειρο αρωματοθεραπευτή πριν από οποιαδήποτε χρήση προϊόντος.


• Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών φρούτων (περγαμόντο, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, πορτοκάλι, κ.α.) είναι φωτοευαίσθητα και ως εκ τούτου δεν πρέπει να εκτίθεστε στον ήλιο πριν περάσουν 8 ώρες από την εφαρμογή τους.


• Ακόμη και τα πιο ακίνδυνα αιθέρια έλαια, στις πιο μικρές συγκεντρώσεις, πρέπει να χρησιμοποιούνται με μεγάλη προσοχή σε παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς.


• Εάν εμφανισθεί οποιοσδήποτε ερεθισμός, σταματήστε άμεσα την χρήση του προϊόντος και απευθυνθείτε σε γιατρό.


• Φυλάξτε τα μακρυά από παιδιά και κατοικίδια ζώα.

 


Τα cookies είναι σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του feelhealthy.gr και για την βελτίωση της online εμπειρία σας.
Επιλέξτε «Αποδοχή» ή «Ρυθμίσεις» για να ορίσετε τις επιλογές σας.